Vepra të pabesueshme në borë (Video)

Kur kishte lënduar këmbët, inxhinieri britanik, Simon Beck nuk mund të vraponte më, kështu vendosi që të bënte ushtrime duke bërë hapa më të gjatë. Për ta bërë këtë më interesante ai i mbathi këpucët e borës dhe filloi të ecte në mënyra të ndryshme gjeometrike. Hap pas hapi pas 8 apo 10 orë ecje ai krijoi lule dhe vepra të tjera artistike. Simon metodën e tij e quan si një lloj orientimi së prapthi dhe dizajnimet e para i kishte bërë në kompjuter. Kurse ato kishte vendosur t`i vizatonte në borë duke përdorur një kompas dhe një kasetë ku e kishte dizajnin dhe pastaj përdori një mjet tjetër për të rregulluar rrethet dhe lakesat. Këto vepra të artit mund të gjenden në qendrën e skijimit në “Les Arcs” në Francë, ku Simoni banon gjatë dimrit.